Jag är 33 år, mamma till två söner och vi bor i Esbo. Jag är utbildad fysioterapeut. Jag hamnade i politiken för att försvara min autistiska sons rätt till undervisning under våren 2014.

Jag uttryckte min åsikt i sociala medier genom skriften: Låt oss förverkliga Nuuttis dröm! Jag kritiserade Katainen regerings riktlinjer avseende specialundervisning. De skulle ha inneburit de beräkningsmässiga undervisningsgruppers ökning i elevantal, och därmed förlust av personlig assistans. Jag grundade petitionen som heter: Barns med särskilda behov rätt till utbildning måste säkras! Petitionen samlade över 25 000 namnunderskrifter. Jag träffade utbildningsminister Krista Kiuru, och slutligen upphävdes riktlinjerna. Det beslöts att 10 miljoner euro i extra pengar riktas till specialundervisning.

Beslutsfattande kräver transparens och då bör man komma ihåg dialogisk tillvägagångssätt med den andra parten, trots meningsskiljaktigheter. Utan ömsesidig respekt finns det inget förtroende. Jag vill vara en förkämpe för specialgrupper. Tidigt stöd och förebyggande är min grundläggande princip – för alla kategorier av personer.

Jag vill vara den som driver framåt saker som är viktiga för oss människor. Alla vill känna vara omhändertagna på. Jag saknar en lång politisk eller organisatorisk erfarenhet, men jag är modig, envis och ärlig.

Om vald till riksdagen, i stället för mig själv, tar jag barnen, människors rätt att få stöd i tid, och öppenhet till riksdagen. Och framförallt barnen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s