Olen Noora Koponen, 33-vuotias kahden pojan äiti ja Vihreiden kuntavaaliehdokas Espoosta. Koulutukseltani olen fysioterapeutti (AMK 2009). Työnkuvaani kuuluu tuki- ja liikuntaelinsairaiden, neurologisia sairauksia sairastavien, sekä ikääntyneiden ihmisten kuntouttaminen.

Olen pitänyt aistipainotteisia liikuntaleikkiryhmiä autistisille päiväkoti- ja kouluikäisille lapsille, heidän vanhemmilleen ja päiväkotihenkilökunnalle.

Olen Tapiolan Vihreiden varapuheenjohtaja, ja parhaillaan kouluttautumassa myös Kokemusasiantuntijaksi Autismi- ja Aspergerliitossa.

Lisäksi olen toiminut tuottajana Kaunis sielu -dokumenttisarjassa, joka esitettiin MTV AVAlla keväällä 2016. Sarjaan voit tutustua tarkemmin facebook.com/kaunissielu

Ajauduin mukaan politiikkaan puolustaessani oman autistisen poikani opiskeluoikeuksia keväällä 2014. Silloisen Kataisen hallituksen kehysriihessä teetetty linjaus halusi suurentaa erityisryhmien kokoa ja poistaa erityistä tukea tarvitsevien lasten henkilökohtaiset avustajat. Laadin avoimen vetoomuksen ja mielipidekirjoituksen asiasta, minkä julkaisin perustamassani FB-ryhmässä Tehdään Nuutin haaveesta totta!

Seuraavana päivänä laadin kansalaisadressin Erityistukea tarvitsevien lasten oikeus oppimiseen turvattava!, mikä keräsi neljässä viikossa yli 23 000 allekirjoitusta.

Haluan olla jatkossakin henkilö, joka vie ihmisille tärkeitä asioita eteenpäin, ja puhua niin erityislasten, kuin muidenkin  ihmisten tarpeista ja oikeuksista.

Ympäristömme pelastamisessa ja saattamisessa paremmalle tolalle tulee muistaa ihmisten hyvinvoinnin tärkeys. Uupuneena kukaan ei jaksa rakentaa parempaa maailmaa.

Haluan tuoda päätöksentekoihin mukaan rehellisyyttä ja avoimuutta. Päätöksiä tehdessä on tärkeää muistaa dialogisuus toisen osapuolen kanssa, mielipide-eroista huolimatta. Ilman molemminpuolista kunnioitusta luottamusta ei synny.

Ennaltaehkäisevä kuntoutustyö taaperoikäisistä ikäihmisiin on tehokkain keino torjua syrjäytymistä, laitostumista, työttömyyttä ja ennenaikaista eläköitymistä. Ja mikä tärkeintä – tukea hyvinvointia, ja antaa mahdollisuudet inhimilliseen elämään.

 

Minulle tärkeitä asioita ovat:

  • avoimuus, kunnioittava kohteleminen
  • ennaltaehkäisevä kuntoutustyö kansanterveydessä
  • erityisryhmien tasa-arvoistaminen yhteiskunnassa

Facebook

Vem är jag?
Who am I?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s